Alle puppy's zijn naar hun nieuwe baasjes.
All puppy's went to there new homes.19-02-2011
 

Alle pups zijn op 12 februari naar hun nieuwe baasjes gegaan,het was wel weer even slikken,maar gelukkig heb ik van alle het goede nieuws,dat ze er allemaal blij mee zijn en de pups het goed doen.
Ze hebben alle een nieuwe naam gekregen,Playboy Dyma D'el casa di Vita heet nu Tm en hij woont in oosterwolde bij kennel v.d.Tulpashoeve,Ik wens Cecilé en Ton heel veel plezier met Tim.
Porsche Dyma D'el casa di Vita heet nu Wodan en hij woont in Maarsen,ik Wens Bretz en familie heel vele plezier met Wodan.
Picasso Dyma D'el casa di Vita heet nu Nero en hij woont in Susteren ik wens jullie heel veel plezier met Nero.
Percy Dyma D'el casa di Vita woont nu in Alkmaar en heet vanaf nu Benji,Jaqueline en famile heel veel plezier met Benji.
Popeye Dyma D'el casa di Vita is naar belgië verhuisd hij heet nu Balder ik wens Guy en familie heel veel plezier met Balder.
Pepita woont uiteraard hier,zij moest wel erg wennen dat haar broers er niet meer zijn,ze wilt niet zo goed eten,net als Balder,ok hij mist iedereen heel erg. Ik heb van iedereen gehoord dat ze alle netjes tot redelijk doorslapen,dat is in ieder geval wel al fijn om te horen.
En heb al een verhaaltje van Wodan gehad.
 

Hoi Marian,
 
Hoe gaat het lieverd. Ik kan je niet zeggen hoe blij ik ben met Wodan. Ik ben echt zijn baasje. Hij is zoooo lief. Is absoluut geen jankerd, heeft tot nog toe altijd buiten zijn poepje en plasje gedaan omdat ik thuis ben en hem goed in de gaten kan houden. Maandag middag krijgt hij zijn prikje (9 wkn)  oh,  hij is echt lief. hij slaapt veel, als ik voor de pc werk neem ik zijn mandje naast me en weg is hij in dromenland. hij loopt achter me aan waar ik ga en is zelfs ondeugend en zeer ondernemend. Hij heeft al een hele grote mastiff of een soort kruising  ontmoet een collie een jack russel een bouvier, bij de bouvier moest ik erg lachen omdat Wodan 2 knuffels heeft een grote waar hij het hele huis mee ravot en een kleine die hij altijd in zijn mand heeft om te slapen. Nu moet hij bij de lieve bouvier gedacht hebben, oh, voelt als mooijn teddy, dus hap doet hij in de kont van de bouvier, maar het was gelukkig een goedzak en er gebeurde gelukkig niets, maar hij is voor geen enkel dier bang, hij ravot in de tuin, maar dat laat ik af en toe wel toe, alleen moet ik hem dan goed schoonmaken want omdat we willen bestraatten is onze tuin vol zwarte aarde dus je kunt je voorstellen. Maar hij luistert wel naar me en hij paktde bal al en brengt het en hij gaat al met me naar de school van de kids, al vind hij het gaan niet echt top, maar als we naar huis gaan, moet je hem zien lopen, alsof hij denkt, nu weet ik het wel te vinden. als we naar bed gaan, ligt hij in de bench naast mijn bed. hij wordt dan precies om zes uur wakker dan breng ik hem even naar buiten voor een plasje. Ik ben reuze trots op hem hoor en hij ook op me. Mijn man amuseert zich met me, want ik praat alleen maar over Wodan als hij thuis komt, ik heb nu al met zoveel mensen uit me buurt gesproken die ik vroeger nooit zag, erg leuke mensen iedere dag is een fantastische ervaring voor me.
Je moet me svonds om 11 uur zien, dat was toen ik hem in de tuin uitliet, nu doe ik het niet meer in de tuin, maar dan stond ik dan daar met mijn zaklantaarntje, want we hebben geen licht in de tuin en  wodan in het donker zoeken,,, je begrijpt me dus. Neen, ik doe echt alles voor hem, hij eet flink, we hebben al een grote zak energiek gekocht, die driehoekige, die vind hij lekkerder dan die ronde die we van je kregen. maar ik meng die dan samen en dat eet hij dan goed op, ik geef hem smorgens 1 rond balletje en een halve driehoek en dat 3 x per dag en hij doet het goed ermee, daarnaast heb ik de brokjes die we ook van je hebben, die doe ik gewoon in zijn bakje, voor door de dag heen als hij niets meer in zijn bakje heeft. Hij eet alles nu op, sinds die driehoekige energiek erbij is, wel voor puppies hoor. We hebben een winkel zowat om de hoek bij ons die alles verkoopt wat wodan nodig heeft.
Ok Marian,
dat was het dan, hij is absoluut geen jankerd, luisterd naar de radio, muziek en is volgzaam. daarnaast zie ik dat hij echt een eigen willetje heeft. maar dat vind ik prima. iedereen die me met hem ziet stopt, toen ik de eerste keer met hem ging lopen, stopte een vrouwtje in een groene auto langs de weg om te zeggen hoe leuk of hij was en dat zat lekker met me te kletsen aan de overkant van de weg. Ja wat een bekijks heeft die wodan, petje af voor jou en Dima, wat een lieverd hebben jullie ons gegeven.
Ok nu ga ik echt stoppen anders klets ik door, ik heb net een foto genomen van hem, en laat je het meteen zien, wodan met zijn beertjes, tot mails en blijf wel. laat af en toe weten hoe het met zijn broertjes gaat hoor ik vertel je ook wel hoe het hier met hem gaat, dat zal vanzelf gaan hoor, waar het hart vol van is, stroomt de mond van over...:)
 


En een berichtje van Benji
 

Hoi Marian,

 Ontlasting van Benji was de volgende dag alweer goed. We hebben nadat ik jou had gesproken alleen maar vlees gegeven. Ik denk ook dat het door de spanningen kwam.

Sneu dat Pepitia nog niet haar draai en plekje heeft gevonden. Ze mag best wel even met Benji komen spelen hoor J .

 Benji eet steeds beter. In het begin at hij nog niet alles op. We zetten 3 x per dag eten neer en laten het een half uurtje staan. Als het dan nog niet op is dan halen wij het weer weg. Zo weet Benji wanneer het etenstijd is voor hem.

Benji is echt een knuffelhondje. Hij  zit graag op schoot en laat zich dan echt helemaal slap hangen en slaapt dan lekker. Hij speelt graag en is nog wel wat bijterig.

 Naar buiten vind hij best nog wel eng maar hij is wel nieuwsgierig,  We hebben tot nu toe 2 x per dag een rondje gelopen.
en jouw puppypakket zat een foldertje voor een puppycursus bij een school van Martin Gaus. Daar gaan we zaterdag mee beginnen. Het is in principe voor 4 keer. Daarna dan een basiscursus. Waar we die doen weten we nog niet.

Vrijdag gaan we naar de dierenarts voor de enting.

Ik hoop dat Pepita snel de oude wordt.

Is altijd erg leuk om weer wat te horen van de pups.

31-01-2011

.24-01-2011

Zo alweer 2 weken geleden dat er wat nieuws is verteld,er zijn puppykijkdagen geweest dus de nieuwe baasje hebben ze nu eindelijk in levende leven gezien .De pups doen het super.
Dyma wil ze geen melk meer geven,dus krijgen ze nu een aantal keren vlees en 1 x geweekte brokjes.
De hoektandjes beginnen al door te komen,vandaag zijn de pups gechipt en zijn dus de officiele namen bekend(kijk bij nieuws).
Ook zijn ze vandaag weer ontwormd en knap gemaakt,de oortjes en de billetjes zijn weer mooi kort,de nageltjes weer geknipt en de voetjes mooi rond geknipt.
Ze zijn gisteren voor het eerst buiten geweest,dit was natuurlijk wel heel erg eng,plat op de buik en maar piepen.
Donderdag gaat het weer ene spannende dag worden,dan gaan ze mee naar de dierenarts voor de eerste enting.
Puppy Rood,weegt nu 1515 gram en is 18 cm hoog,Blauw 1585 gram en is 18 cm,Groen 1775 gram en is 19 cm,Oranje 1615 gram en is 18 cm,
Goud 1610 gram en is 18 cm,Teefje weegt 1400 gram en is 17.5 cm hoog.


 

.


 

12-01-2011

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik kan niet anders zeggen dat het al super begonnen is. De pups zitten dus inmiddels in de ren,dat was wel wat wennen voor ze,ze vonden de geluiden en wind maar raar. Na een paar dagen wisten ze al niet beter en ja hoor...de rode kwam al uit de ren!!! Dus een plankje erin,want het is echt ongelooflijk hoe snel ze zijn.
De korstjes zijn helemaal weg en ze zijn dus ook inmiddels ontwormd.
Ze krijgen ook al lekker vlees te eten,wel met gekookt water en dan tot een papje geprakt. Ze smullen dit lekker 3 x daags op .
Pupje donker blauw weegt nu 1100 gram,Groen 1165 gram,Oranje 1090 gram,Rood 955 gram en reutje Goud weegt 1035. Het teefje weegt 925 gram.

   
 

Reutje Blauw

.

Reutje Rood

.


Reutje Oranje

.


Reutje Groen

.


Reutje Goud

.

Teefje

.
.

 

31-12-2010

De laatste update van het jaar....De pups doen het super goed,je hoort ze niet.
De oogjes zijn nu van alle pups open,de blauwe,oranje en rode waren het eerst en de andere volgde netjes,het teefje is de enige die ze nog niet helemaal open heeft. Pupje Blauw weegt nu 605 gram,Groen 650 gram,Oranje 640,Rood 550 en reutje Goud 575.en het teefje weegt 525 gram. Eergisteren heb ik een korstje ontdekt bij pupje goud,toen ik pupje rood vast had voelde ik een korstje op z'n bil,ik vond het allemaal maar raar,later kreeg er nog eentje een korstje,ben toch maar even naar de dierenarts gegaan,nu blijken ze een bacteriele infectie te hebben,ze krijgen nu medicijnen ervoor. Gelukkig hebben ze nergens geen last van.
Vannacht werd ik wakker van wat gejammer...slaap nog op de bank....Dyma lag in de kist dus dacht het zal wel...maar het hield niet op,ik toch maar even gaan kijken,ligt er een pupje halverwege de huiskamer,hahaha,met 2 weken en dan al uit de werpkist komen,het zijn gewoon echte Popeye's. Vanochtend weer eentje eruit,dus ik ga het weekend de ren maar vast opzetten.
 

 
.


 

21-12-2010

Met de pups gaat het super goed,ook met Dyma,ze begint alweer een beetje de oude Dympie te worden.
Ik heb veel haar van haar beentjes af moeten knippen omdat het sneeuw eraan blijft plakken en als ze dan bij de pups komt,worden die zo koud en nat,mwhaa Dyma heeft er geen last van...alleen knap is anders.

 

.
.
.
.
.
.

 

18-12-2010

Gisteren zijn de pups dan eindelijk geboren. Ze zijn met een keizersnede ter wereld gekomen,Dyma is dan ook meteen gesteriliseerd.
Nu een dag verder gaat het allemaal goed met de pups en met moeders.
De pups zijn enorm sterk en krachtig. Het zijn 5 reutjes en 1 teefje. Wel zijn ze alle een klein beetje afgevallen,maar dit is heel normaal.
Reutje blauw 274 - 262    Reutje Groen 296-284
   Reutje Oranje 274 - 262   Reutje Rood 250 - 242
Reutje Goud 268 - 256   Teefje 232 - 228.
Ook ben ik al druk bezig geweest met de namen,dit omdat ik deze binnen 10 dagen na de geboorte deze moet doorgeven.
Teefje - Pepita Dyma D'el casa di Vita
Voor de reutjes heb ik de namen, Percy(modeontwerper) Popeye,Playboy,Picasso en dan twijfel ik nog tussen Porsche of Pucci(is ook een modeontwerper).
Vanaf nu probeer ik het hier zo goed mogelijk alle bij te houden.

The puppy's are born yesterday,Dyma and the puppy's are doing fine.
There are 5 males and 1 female born.


 

 

15-12-2010

Dyma 61 dagen drachtig.

 

 

 

 

21-11-2010

Dyma is nu 5 weken drachtig en haar buikje begint nu te groeien.

11-11-2010

Dyma is drachtig!!!

 

Vrij 15 Okt 2010
 • Eerste dag van de dekking.
 • De tweede dekking dient plaats te vinden binnen 48 uur na de eerste dekking. Elke volgende dekking vergroot de kans op bevruchting.
 • De spermatoza verplaatsen zich in de cervix.
Zat 16 Okt 2010
 • Het sperma gaat op zoek naar rijpe eitjes.
Zat 16 Okt 2010 -
Zon 17 Okt 2010
 • De spermatoza bereiken de rijpe eitjes in de eileiders.
Zon 17 Okt 2010 -
Ma 18 Okt 2010
 • De bevruchting vindt plaats in de eileiders die leiden van de eierstokken naar de baarmoeder.
Ma 18 Okt 2010 -
Woens 20 Okt 2010
 • De bevruchte eitjes verplaatsen zich via de eileiders naar de baarmoeder hoornen.
 • De embryo's worden gelijkmatig verdeeld.
 • Gedurende de tijd dat de eitjes zich verplaatsen, veranderen zij in blaasjes.
Dins 26 Okt 2010 -
Don 28 Okt 2010
 • Deze blaasjes hechten zich vast aan de baarmoederwand.
Dins 26 Okt 2010 -
Ma 8 Nov 2010
 • De blaasjes ontwikkelen zich tot embryo's.
 • Gedurende de volgende twee weken worden belangrijke organen gevormd.
Vrij 29 Okt 2010 -
Don 4 Nov 2010
 • De tepels van de teef worden roze en groter.
 • Het haar rond de tepels wordt dunner.
Woens 3 Nov 2010 -
Woens 10 Nov 2010
 • De teef kan last hebben van ochtendziekte als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apathisch zijn en weinig trek in eten hebben.
 • Soms helpt het de moederhond meerdere kleine maaltijden per dag te geven.
 • Uw dierenarts kan een middel voorschrijven om de baarmoeder wat te ontspannen. (in Nederland niet gebruikelijk)
Ma 8 Nov 2010 -
Vrij 12 Nov 2010
 • Iemand met ervaring (fokker of dierenarts) kan na ongeveer drie weken voelen of de teef drachtig is.
 • Dit is de beste tijd omdat de embryo's de grootte hebben van een walnoot en makkelijk te tellen zijn.
Don 11 Nov 2010
 • Dit is de tijd om de hoeveelheid eten van de teef te verhogen.
 • Geef niet te veel, omdat overgewicht van de teef tot complicaties kan leiden tijdens de bevalling
 • De feuten zijn nu volledig ontwikkelde hondjes.
Woens 17 Nov 2010
 • De buik van de teef begint dikker te worden.
Zat 27 Nov 2010
 • Het is nu makkelijk de pups te voelen. Het is niet makkelijk het aantal te bepalen.
Dins 30 Nov 2010 -
Woens 8 Dec 2010
 • De teef begint zichzelf meer te verzorgen.
 • Haar borsten worden steeds groter.
 • De teef kan rusteloos zijn en een plaats proberen te zoeken om haar pups te werpen.
Don 2 Dec 2010
 • Soms heeft een teef helemaal geen trek meer in eten, omdat ze vol puppies zit.
 • Het is beter om meerdere kleine maaltijden over de dag te verdelen.
 • Het is nu makkelijk om de pups te voelen en zien bewegen.
Don 2 Dec 2010 -
Vrij 17 Dec 2010
 • De tepels en vulva moeten voorzichtig worden schoongemaakt met warm water. Het is aan te raden het haar rond de tepels te trimmen om de pups makkelijker te laten drinken.
Zon 12 Dec 2010 -
Woens 15 Dec 2010
 • Soms komt er al melk uit de tepels.
Ma 13 Dec 2010
 • Het is verstandig de temperatuur van de teef een paar keer per dag op te nemen.
Don 16 Dec 2010
 • Ongeveer 12 tot 24 uur voor de geboorte daalt de temperatuur van de teef met anderhalve graad.
 • Er kan helder vocht uit de vulva komen.
Vrij 17 Dec 2010
 • De verwachte geboortedatum kan van teef tot teef verschillen. Meestal vindt de geboorte plaats tussen de negenenvijftigste en vijfenzestigste dag na de dekking. Pups die voor de achtenvijftigste dag worden geboren zijn meestal niet levensvatbaar.